Het scherventapijt – Loes den Hollander

Het scherventapijt – Loes den Hollander

Centraal staan 3 vrouwen, Annelies, Charlene en Marieke.

Annelies heeft een weekendhuwelijk met Dennis en heeft grote behoefte te weten wie haar vader is. Samen met haar zussen zorgt ze voor hun steeds meer dementerende moeder.

Marieke is een wat oudere vrouw die altijd graag kinderen heeft gewild maar deze nooit heeft gekregen. Ze heeft samen met een team verpleegkundigen de zorg voor haar man Thomas die een zware vorm van dementie heeft.

Charlene heeft een dochtertje en probeert zich zoveel mogelijk los te maken van haar koude, harteloze familie.

Plotseling komt Dennis, de man van Annelies, door een daad van zinloos geweld om het leven en blijken de levens van de drie vrouwen onlosmakelijk met elkaar verbonden.

De drie vrouwen krijgen ieder op hun eigen manier met verlies te maken, waarbij de rol van ouder en kind in verleden, heden en toekomst de rode draad in het verhaal is.

Het boek wordt vanuit het perspectief van de drie vrouwen geschreven.

De auteur laat genoeg ruimte om de verschillende karakters tot hun recht te laten komen en zij laat de lezer voor ieder personage sympathie ontwikkelen.

Het is een boek dat lekker wegleest, hoewel het geen literaire thriller is zoals we dat van Loes den Hollander gewend zijn, heeft het boek mij toch tot het einde weten te boeien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *