Big sister live – Patrick van Rhijn

Big sister live – Patrick van Rhijn

Bambi en haar vriendinnen Franka en Suus hebben alle drie herexamen gedaan en ze duimen dat ze het hebben gehaald, want dan hebben ze hun havo diploma op zak. De moeder van Bambi, die erg lange dagen als schoonmaakster werkt, en grote schulden heeft, heeft niet veel vertrouwen in de prestaties van Bambi en laat dit duidelijk blijken. Ook wanneer Bambi hoort dat ze geslaagd is, blijft haar moeder onverschillig.

Franka heeft via via gehoord van een geheim realityprogramma, waarin het draait om acteren en zingen,  en dat opgenomen wordt in een huis vol luxe.  Er worden jonge meiden gezocht en Franka is van plan om zich op te gaan geven en hoopt dat haar vriendinnen ook mee willen doen. Het lijkt Bambi ook wel wat, ze kan best goed zingen, dit is haar kans om door te breken. Bovendien is de hoofdprijs 20.000 euro per maand! Ze kan haar moeder daar enorm mee helpen. Bambi meldt zich aan en mag op een geheimzinnige auditie verschijnen. Ze tekent een contract waarin ze geheimhouding belooft, en even later hoort ze dat ze geselecteerd is en mee mag doen aan de show die over een paar dagen al gaat beginnen.

Aan haar moeder vertelt Bambi dat ze met Suus en haar ouders een aantal weken mee mag naar hun huisje in Barcelona. Haar moeder staat er niet om te springen, maar ze laat Bambi gaan. Bambi komt terecht in een huis met 7 andere mooie meiden, er staat heerlijk eten klaar, er is drank volop en de meiden krijgen allemaal dure kleding. Het lijkt een droom, maar na een tijdje moeten ze dingen doen die wel erg ver gaan, en die niets te maken hebben met zingen of acteren. Bambi verzet zich hiertegen en dan blijkt dat ze in een grote nachtmerrie is beland.

Wat begint als een luchtig verhaal, verandert langzaam in een ware thriller. Het verhaal en de spanning is goed opgebouwd. Ook kom je er door tussentijdse flash-backs stukje bij beetje achter wat er in het leven van Bambi is gebeurd en waarom haar gezin ontwricht is. Hierdoor krijgt het verhaal een extra laag. Spannend boek, een aanrader voor jongeren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *