Een blik jodenkoeken – Jessica Meijer

Een blik jodenkoeken – Jessica Meijer

Een blik jodenkoekenJessica heeft een fijn, rustig leven met een lieve moeder, en een fijne vader en stiefmoeder waar ze regelmatig graag over de vloer komt. Jessica is tien jaar oud, op weg naar een vriendinnetje als ze langs het huis van haar vader komt. Ze belt daar even aan en dan laat haar stiefmoeder plompverloren weten dat Ischa, haar vader, dood is. Hij is getroffen door een hartaanval. Dit is een enorme schok voor Jessica. Het is al vreselijk genoeg dat haar vader dood is, maar omdat hij, Ischa Meijer, een bekend en publiek figuur is, komt het nieuws veel op tv en radio, iedereen lijkt er een mening over te hebben. Jessica lijkt, voor de buitenwereld, best goed met haar verdriet om te gaan, maar innerlijk voert ze een enorme strijd.

In Een blik jodenkoeken, de titel is een verwijzing naar haar Joodse roots, beschrijft Jessica alle heftige gebeurtenissen, het verdriet en de verwarring door de dood van haar vader, haar gevecht tegen boulimia, haar joodse achtergrond, haar vlucht in jongens en drugs. Ook schrijft ze over de moeizame relatie met haar stiefmoeder Connie Palmen, die het boek I.M. heeft geschreven over haar vader met allerlei intieme momenten waarvan Jessica niet snapt dat Connie ze naar buiten brengt. Het verhaal bestrijkt haar middelbare schooltijd en het jaar erna, als ze gaat reizen door Azië.

Jessica Meijer beschrijft in deze autobiografie de moeilijke jaren van haar jeugd. Het is geen vrolijke kost, wel mooi beschreven. Jessica weidt naar mijn smaak soms te veel uit over bepaalde, voor het verhaal onbelangrijke, zaken, waardoor het op sommige stukken langdradig wordt. Zo had de tijd in Azië wat mij betreft ingekort kunnen worden. Al met al een fijn debuut van Jessica Meijer.

  • De website van Jessica Meijer
  • Heeft jouw bibliotheek  Een blik jodenkoeken?
  • Jessica Meijer op Facebook
  • Lees hier alvast de eerste pagina’s van Een blik jodenkoeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *