Het verhaal van een weduwe – Mick Jackson

Het verhaal van een weduwe – Mick Jackson

jackson weduweNa het overlijden van haar man lukt het de hoofdpersoon niet om in haar Londense huis het verdriet te verwerken. Ze vertrekt in een opwelling richting Norfolk. Daar huurt ze een cottage in een klein badplaatsje. Ze maakt lange wandelingen door de zoutmoerassen en langs het strand en drinkt elke avond stevig om maar te kunnen slapen.

De hoofdpersoon kijkt terug op haar leven. Er dringt zich een buitenechtelijke affaire op die in deze omgeving plaatsvond. Ze krijgt behoefte om Paul te vertellen over wat haar is overkomen. Ze vindt zijn huis terug en stalkt de bewoners om hem alleen te spreken. Als dat na veel hilarische taferelen eindelijk lukt  blijkt dat de bewoner Paul niet is. Die is naar het buitenland vertrokken.

We leren de hoofdpersoon kennen met al haar eigenaardigheden en het rouwproces in allerlei facetten, zoals niet kunnen slapen, alles doen om een dagritme te vinden en verloren tijdsbesef. De hoofdpersoon doet dingen waarin ze zichzelf niet herkent en elke dag is een gevecht om te overleven en om zichzelf weer te vinden.

Ik heb het boek in een ruk uitgelezen. Het is niet zwaar, maar de eigenaardigheden van verdriet en rouw zijn vaak grappig beschreven. De hoofdpersoon is een taaie vrouw met een ironische kijk op zichzelf en de wereld. Hoewel ik haar naam niet te weten ben gekomen leerde ik haar goed kennen en raakte aan haar verknocht. Bovendien is het boek echt Engels met mooie beschrijvingen van de omgeving die me deden denken aan mijn vakantie in de North Yorkshire Moors. Een aanrader voor vrouwen die van Engeland houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *