Hasta la vista – Judith Visser

Hasta la vista – Judith Visser

hastalavistaDe zestienjarige Milla baalt ervan dat ze niet samen met haar vriendinnen op vakantie naar Salou mag. Haar ouders vinden haar hier nog te jong voor en ze moet met hen mee naar Menorca. Gelukkig mag Milla’s beste vriendin uit Engeland, Claire, ook mee. Dan lijkt de vakantie toch nog fantastisch te worden.

De eerste dagen in Menorca vermaken Milla en Claire zich prima, ze hebben elkaar zo lang niet gezien, ze hebben veel bij te kletsen, ze genieten van de zon, het zwembad en het strand. Toch is het ook wat saai, ze mogen niet naar een bar of disco, terwijl ze daar zo’n zin in hebben.

Op het strand ontmoeten ze een paar surfers, die flink aan het feesten zijn en de vakantie lijkt meteen een stuk minder saai. Claire is direct helemaal verliefd op de knappe Max. Ze doet er dan ook alles aan om zoveel mogelijk bij hem te zijn, ze overtreedt de regels van Milla’s ouders door ‘s avonds in haar eentje weg te sluipen en belandt dan in een vreselijke nachtmerrie.

Het verhaal begint vrolijk en luchtig, maar dit slaat al snel om. Door de flashbacks weet je dat er iets heftigs staat te gebeuren. Judith Visser bouwt de spanning hierdoor goed op. Plotwendingen maken het verhaal helemaal zinderend, je wilt weten wat er nou precies gebeurd is en blijft daardoor lezen. Hasta la Vista is een bloedstollende jeugdthriller,  taalgebruik en stijl zijn afgestemd op een jong lezerspubliek. Helaas is het einde open, maar gelukkig komt er binnenkort een vervolg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *