De Passievrucht – Karel Glastra van Loon

De Passievrucht – Karel Glastra van Loon

passievruchtIn De Passievrucht komt de hoofdpersoon erachter dat zijn zoon niet door hem verwekt is. Bij een vruchtbaarheidsonderzoek blijkt dat hij een afwijking heeft waardoor hij van jongs af aan onvruchtbaar is. Toch heeft hij uit zijn vorige relatie een zoon waar hij dol op is. In het boek kijkt de hoofdpersoon terug op zijn relatie met zijn jong overleden eerste vrouw. Hij zoekt overal aanknopingspunten met haar eerdere liefdes. Met wie is zij vreemdgegaan? Na allerlei wegen ingeslagen te hebben komt hij erachter wie de werkelijke vader van zijn zoon is.

De zoektocht is niet het allerbelangrijkste thema van dit boek. Het mooie van dit boek is dat het over het leven gaat, over zware beproevingen en over lijden. De dood van een geliefde, de ontdekking dat je kind niet van jou is. De sterke liefde tussen vader en zoon die het mogelijk maakt om vanuit een nieuw standpunt verder te gaan.

De hoofdpersoon doet regelmatig verslag over zijn zoektocht en geeft zijn visie op het leven aan zijn beste vriend. Dat levert mooie dialogen op.

De Passievrucht is een al wat ouder boek, maar helemaal het lezen waard. Ik heb dit boek geluisterd via de Luisterbieb-app op de iPad. Een prachtige ervaring: de schrijver leest het boek zelf voor en ondertussen kun je lekker eenvoudige huishoudelijke karweitjes opknappen. Een aanrader dus die app voor alle lezers met een iPad of tablet met Android besturingssysteem. Ik ben blij dat ik dit boek eindelijk gelezen heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *