Alledaagse wanen – Amity Gaige

Alledaagse wanen – Amity Gaige

omslag alledaagse wanenClark en Charlotte zijn nog maar net getrouwd als de eerste scheurtjes al ontstaan in hun relatie. Ze hebben allebei geen gemakkelijke jeugd gehad. Charlotte is als pleegkind opgegroeid en Clark’s moeder had een psychiatrische aandoening. Als Clark’s moeder overlijdt raakt de relatie uit zijn evenwicht. Clark was zeer aan haar gehecht.

Als ze een leuk geel huis kopen in het stadje Clementine wordt het er allemaal niet beter op. In het huis spoken voortdurend mensen rond die er eerder gewoond hebben. Clark en Charlotte zien het allebei, maar kunnen er niet met elkaar over praten.

Voor Clark komt er een omslagpunt als hij een jongetje van de verdrinkingsdood redt. Hij komt er zelf ook niet helemaal ongeschonden vanaf. Op zijn ziekbed komt hij tot het besef dat hij zijn leven drastisch wil omgooien. Hij vertrekt plotseling, zonder iets te zeggen, en belandt bij zijn vader waar hij eerder totaal niet mee kon opschieten. Daar vindt de ontknoping plaats met een opening naar een nieuwe toekomst met Charlotte.

Het lijkt misschien een alledaags verhaaltje op het randje van kitsch, maar het is geloofwaardig en acceptabel geschreven. Dit boek verscheen al eerder dan Schroder, maar werd pas breder bekend nadat zij daarmee doorbrak. Helemaal terecht wat mij betreft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *