Dodenweg – Olga Hoekstra

Dodenweg – Olga Hoekstra

dodenweg
Heeft jouw bibliotheek dit boek?

Twee verkeersslachtoffers op een gevaarlijke weg, een dodenweg. Dan blijkt dat de slachtoffers zijn verwisseld en er geen sprake is van een verkeersongeluk.

Thomas DeLohr wordt ingeschakeld. Hij is herstellende van een smerig zaakje uit het verleden dat hem niet in de koude kleren is gaan zitten.  Zijn pad wordt gekruist door Fleur Benedictus, dochter van een gevierd advocaat, die het maar niks vindt dat zij journalist wil worden.

Onafhankelijk van elkaar onderzoeken ze de zaak, maar er komt geen schot in. Ook niet in de aarzelende relatie die tussen hen ontstaat. Dan slaat de dader weer toe en nu volgt een spannende race tegen de klok, waarin ze elkaar letterlijk tegenkomen.

Fleurs thuissituatie komt me wat gedateerd voor. Thomas is een veel sterkere romanfiguur. Prettige druk. Meeslepend verhaal met een sterke inkijk in het werk van een politieambtenaar. Het boek is enthousiast ontvangen, getuige de recensies op Vrouwenthrillers .

Dodenweg is het eerste boek uit de Saksenburcht-trilogie. Het tweede deel Nevel is inmiddels ook verschenen.  Lees hier een verslag van Olga Hoekstra over het schrijven van Dodenweg, op Schrijvenonline.  Olga Hoekstra is ook schrijver van het Moordspel, dat in de Maand van het Spannende Boek in heel Friesland via Facebook wordt gespeeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *