Denken aan vrijdag – Nicci French

Denken aan vrijdag – Nicci French

 

denkenaanvrijdag
Heeft jouw bibliotheek dit boek?

Tijdens een boottochtje op de Thames denkt een vijfjarig meisje een walvis in het water te zien. Het blijkt echter te gaan om een lijk van een man van wie de keel is doorgesneden. Om zijn pols zit een plastic bandje, zoals dat in ziekenhuizen wordt gebruikt, met de naam van Dr. F. Klein. Al snel blijkt dat de naam verwijst naar psychotherapeute, Dr. Frieda Klein, die drie jaar eerder in een ziekenhuis opgenomen was geweest. (Voor de liefhebbers van de boeken van Nicci French is Frieda Klein een oude bekende want dit boek is het vijfde deel in de Frieda Klein-serie). Frieda identificeert het lijk als haar ex geliefde, Alexander Holland (Sandy), wetenschapper aan het King George’s College.

Als hoofdinspecteur Sarah Hussein en rechercheur Glen Bryant in het huis van Frieda de portemonnee van Sandy vinden wordt Frieda verdacht van de moord. De verdenking wordt nog eens versterkt door het feit dat Frieda slecht bekend staat bij de politie. Omdat Frieda beseft dat haar situatie hopeloos is besluit ze ervan door te gaan en zelf op zoek te gaan naar de moordenaar. Op dit moment begint een spannend avontuur waarbij Frieda noodgedwongen de hulp van een paar voor insiders bekende vrienden moet inroepen, o.a. van hoofdinspecteur Karlsson en haar uit Oekraïne afkomstige vriend Joseph.

Het avontuur is niet alleen spannend maar neemt de lezer in de vele wandeltochten van Frieda ook mee naar mooie stukjes van Londen. Het plot van het verhaal zit goed in elkaar en de spanning wordt tot aan de laatste bladzijden bewaard. Voordeel van de Frieda Klein-boeken is dat het niet nodig is de hele serie te lezen. Los lezen kan ook. Goed nieuws voor liefhebbers van spannende boeken: het zesde deel van de serie komt binnenkort in vertaling uit.

Lees dit interview met Nicci French.

Deze titel is ook als e-book beschikbaar in de onlinebibliotheek.

Kijk naar/beluister het  interview met het schrijversechtpaar Nicci Gerrard en Sean French hieronder:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *