Ga lekker zélf in je kracht staan – Japke D. Bouma

Ga lekker zélf in je kracht staan – Japke D. Bouma

Ga lekker zelf in je kracht staan.
heeft jouw bibliotheek dit boek?

In de VakantieBieb staat dit jaar weer een aantrekkelijke selectie boeken. Ze zijn als e-book voor iedereen beschikbaar. Ik moest een reisje met de trein maken en had mijn leesboek voor onderweg vergeten. De VakantieBieb bood uitkomst: ik las dit boek in één treinreis uit.

Japke-d. Bouma schrijft voor de NRC columns over kantoorclichés. Ze heeft daar een scherp oog voor, brengt dat humoristisch onder woorden en laat vooral ook zien hoe het wél kan. Na haar eerdere publicaties Survivalgids voor de kantoorjungle en Uitrollen is het nieuwe doorpakken verscheen onlangs Ga lekker zélf in je kracht staan. Ze houdt op haar eigen wijze de lezers een spiegel voor. Het boek staat vol met  clichés die ook wij  vaak in onze omgeving horen, soms ook wel zelf gebruiken, maar na het lezen van dit boekje zullen we ze niet zomaar meer gebruiken. Hieronder even een paar van de leukste.

  • Storytelling: vroeger probeerde een bedrijf het beste product te maken tegen een goede prijs. Nu moet overal een verhaal bij. Niet iedereen kan dat. “Het grote probleem is dat storytelling altijd zo lang duurt”. “Dan denk ik: doe een slogan in plaats van een hele roman”.
  • Transparantie is het nieuwe liegen: Transparantie is de sleutel tot succes. Japke is dan bang dat er niets meer terug te vinden is door al die transparantie en volgens haar is van transparantie nog niemand beter geworden. Van eerlijkheid, bescheidenheid en respect wel.

Ook heel aansprekend is het slothoofdstuk waar tegeltjeswijsheden op het gebied van kantoortaal op de hak worden genomen. Een leuk boek om lekker in te neuzen, als je onderweg bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *