De Moord op Commendatore – Haruki Murakami

De Moord op Commendatore – Haruki Murakami

heeft jouw bibliotheek dit boek?

Een naamloze kunstschilder wordt door zijn vrouw aan de kant gezet en gaat op zoek naar een nieuwe plek om te leven. Via een kennis belandt hij in het huis van kunstschilder Amada, wat hoger gelegen in een dal ten zuidwesten van Tokio. Het huis biedt alles wat hij nodig heeft: een ruimte om te schilderen, en ruimte om hem heen. Hij klust wat bij als tekenleraar op een schooltje in de buurt en schildert voor zichzelf in het atelier van Amada. Dan verandert alles: op zolder van zijn nieuwe huis vindt hij het schilderij ‘De Moord op Commendatore’. Er gaat een mysterieuze aantrekkingskracht van het schilderij uit. Het leven van de kunstschilder wordt na de vondst steeds complexer en mysterieuzer: het schilderij van zolder lijkt tot leven te komen, ‘s nachts hoort hij in de verte een bel klingelen, een opvallende man van de andere kant van het dal wil via hem in contact komen met een meisje uit het tekenklasje. Datzelfde meisje verdwijnt heel plotseling en hij moet naar haar op zoek, schilderen kan hij niet meer. In zijn zoektocht naar het meisje raakt hij verstrikt in metaforen en komt hij oog in oog te staan met zijn angsten.

De Moord op Commendatore is een tweedelig boek (Een Idea Verschijnt en Metaforen Verschuiven) van in totaal meer dan duizend pagina’s en daarmee een erg dikke pil. Het verhaal is echter zo betoverend en mysterieus dat je er maar zo doorheen bent. Murakami weet zijn magische wereld zeer geloofwaardig neer te zetten en zijn karakters helder te beschrijven en uit te diepen. Het verhaal laat je niet los. Een aanrader voor wie zich weer eens echt wil verliezen in een boek!

Bekijk ook deze tips van dbieb over boeken van Haruki Murakami.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *