Kat vermist – Caroline Paul

Kat vermist – Caroline Paul

heeft jouw bibliotheek dit boek?

Onbewust lees ik vaak boeken met een dier in de titel. Eerdere tips die ik schreef gingen al over een krekel, een kat en een hond. Nu is het tijd voor de volgende kat: ik las Kat vermist van Caroline Paul. In dit boek beschrijft Caroline de verdwijning van haar kat, zijn terugkeer en de zoektocht om uit te vinden waar die kat is geweest en waarom. Het verhaal is uit het leven gegrepen.

Na een ongeluk komt Caroline een tijd thuis te zitten, met het advies om rust te houden. Bij haar wonen twee katten: Tibby en Fibby. Fibby is een sociale kat die er graag op uit trekt. Tibby is wat schuwer en blijft het liefste thuis. Toch is het Tibby die op een dag verdwijnt en erg lang weg blijft. Zoektochten in de buurt met veel geroep halen niets uit. Ze zet alles op alles om Tibby te vinden, zelfs dierendetectives en waarzeggers komen eraan te pas. Caroline ziet de situatie steeds somberder in, totdat Tibby weer binnen komt lopen. Alsof er niets aan de hand is. Met Tibby weer veilig thuis houdt Carolines zoektocht echter niet op. In een poging erachter te komen waar Tibby liever is dan thuis, liever eet dan thuis en liever slaapt dan thuis schaft ze een GPS-apparaatje aan om Tibby’s activiteiten te kunnen inzien. Ook een klein cameraatje voor om Tibby’s nek wordt ingeschakeld in de hoop het gezicht van een stiekeme kattenverleider vast te leggen. Caroline gaat door tot de waarheid boven tafel is.

Dit waargebeurde verhaal is heel snel te lezen en erg vermakelijk. Dierenliefhebbers en natuurlijk kattenhouders zullen zich vast (in elk geval voor een deel) herkennen in Caroline’s noodsprongen om het geheim van haar kat te ontrafelen. Het boek is geïllustreerd met grappige tekeningen van Wendy MacNaughton, plattegronden en foto’s uit de apparaatjes om Tibby’s nek. Ik las het boek in één ochtend uit en heb regelmatig moeten lachen om de absurditeit van het avontuur.

Bekijk de trailervideo voor dit boek: Lost Cat, A True Story of Love, Desperation and GPS-technology

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *