Moord terwijl u wacht – Jussi Adler-Olsen

Moord terwijl u wacht – Jussi Adler-Olsen

heeft jouw bibliotheek dit boek?

Jussi Adler-Olsen is vooral bekend van de Q-serie. Een serie spannende thrillers. “Moord terwijl u wacht” is een novelle, een kort verhaal dat als thriller in de bibliotheken ligt.

Lars Hvilling is de hoofdpersoon, een middelmatige man die niet opvalt en door zijn vrouw in de steek is gelaten. Daardoor staat het leven van deze saaie man, zoals zijn vrouw hem betitelde, volledig z’n kop. Het leven heeft hem tot nu toe niet veel goeds gebracht en nu staat hij er helemaal alleen voor. Zijn spiegelbeeld bevalt hem allerminst en ook de financiën kunnen beter. Lars besluit iets aan zijn uiterlijk te veranderen en bij kapper François ziet hij het licht. In de kapsalon vindt hij de oplossing voor al zijn financiële problemen. Lars komt er in contact met een vrouw die zijn leven radicaal zal veranderen. Hij gaat deze klant helpen om van haar echtgenoot af te komen. Hij wordt huurmoordenaar. Zijn plan slaagt gemakkelijk en hij krijgt zijn geld. Dat is snel verdiend geld en kapper François helpt hem ongemerkt aan nieuwe klanten. Het blijkt dat hij genoeg klanten kan krijgen en zo zijn financiële problemen op kan lossen. Door bij een andere bank een bankrekening te openen, met het verhaal dat hij een erfenis in stukken op zijn rekening krijgt gestort, ziet hij een manier om zijn geld veilig te stellen. De manier waarop hij de moorden uitvoert, laat nogal eens te wensen over.

Doordat Lars zich “een weldoener” voelt, wordt het verhaal grappig en ongeloofwaardig tegelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *