In het reine – Agnes Martin-Lugand

In het reine – Agnes Martin-Lugand

heeft jouw bibliotheek dit boek?

Agnes Martin-Lugand is op dit moment een van de meest succesvolle en veelgelezen Franse auteurs. Daarom werd het hoog tijd voor mij om eens een van de acht door haar geschreven romans te gaan lezen. In het reine, wat een aangrijpend, gevoelig en ontroerend verhaal!

Reine is een alleenstaande moeder met een zoon van 17 jaar, Noé. Ze wonen in Rouen en Reine is tijdens haar zwangerschap bij Paul, een fotograaf komen werken als assistent. Dat is goed uitgevallen en Reine runt ondertussen, samen met Paul een communicatiebureau. Reine heeft nooit aan Noé verteld wie zijn vader is. Noé heeft ondertussen in Paul wel in zekere zin een vaderfiguur gevonden.

Als Paul en Reine een opdracht voor een bedrijf in St. Malo krijgen, wordt Reine de vaste contactpersoon. Hier ontmoet ze de uiterst charmante bohemien Pacôme en alles verandert voor Reine. Reine wordt eindelijk weer eens verliefd en is gelukkig. Noé kan het uitstekend met Pacôme vinden en logeert bij hem in St. Malo, maar dan treft Reine Pacômes compagnon Nicolas. Wat een schrik! Nicolas is namelijk de vader van Noé.

Dan verandert alles. Pacôme maakt Reine duidelijk dat ze Noé de waarheid moet vertellen. Dit lukt Reine maar moeilijk. Wanneer het Reine toch gelukt is om Noé de waarheid te vertellen, loopt hij kwaad weg van huis.

Nicolas heeft moeite om met Noé in contact te komen, omdat Nicolas gelukkig getrouwd is met Héloïse en drie kleine kinderen heeft. Pacôme kan het niet aanzien dat Noé de zoon van Nicolas, zijn compagnon is en vlucht weg voor zaken naar het buitenland. Reine is totaal verslagen. Toch nemen Nicolas en Héloïse na enige tijd contact met Noé op en hij wordt warm onthaald is dit gezin. Maar dan komt Pacôme terug uit het buitenland. Hoe gaat het nu met Reine dit zo ongelukkig is geworden doordat Noé kwaad is weggelopen en Pacôme ziek teruggekomen is …. Een indrukwekkend verhaal dat je maar moeilijk loslaat, vooral als je zelf kinderen hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *